Vragen?

Bekijk antwoorden op veel gestelde vragen.

Algemeen

Over detachering

Wat houdt detachering in en wat voor contract krijg ik?

Bij Synsel Techniek maken we gebruik van deta vast. Dit is een vorm van detachering waarbij je één jaar lang via ons onder contract werkzaam bent bij de opdrachtgever. Na het detacheringsjaar en wederzijdse tevredenheid kon je bij de opdrachtgever zelf onder vast contract te werken.

Krijg ik standaard een vast contract na afloop van de detachering?

Na het aflopen van jouw detacheringstermijn is het bij wederzijdse tevredenheid gewoonlijk dat de opdrachtgever je een vast contract aanbiedt. Dit is uiteindelijk afhankelijk van de opdrachtgever.

Kan ik als gedetacheerde nog een huis kopen of huren?

Ja, zeker! Als gedetacheerde bij Synsel heb je een jaarcontract en neemt de opdrachtgever jouw in dienst met de intentie om dit te verlengen met een vast contract. Als gedetacheerde kan je dus eenvoudig een intentieverklaring aanvragen bij jouw opdrachtgever. Een intentieverklaring geeft in de meeste gevallen de hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld Rabobank of de huurbaas voldoende zekerheid. Zo kun jij als gedetacheerde alsnog een goede hypotheek krijgen of een huis huren.

Wat gebeurt er als het niet bevalt vanuit mij of de werkgever?

Wanneer jouw nieuwe uitdaging niet goed bevalt. Kan je in de eerste maand (ook wel ‘proeftijd’ genoemd) direct opstappen. Na de proeftijd heb je een opzegtermijn van één maand. Hetzelfde geldt voor de werkgever.

Over het sollicitatieproces

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Na het uploaden van jouw cv, neemt één van onze sales consultants telefonisch contact met je op. Deze sales consultant is gedurende het sollicitatieproces jouw vaste contactpersoon. In een telefonisch gesprek (ook wel door ons ‘ambitiegesprek’ genoemd) worden zoals de naam al zegt jouw ambities, wensen en eisen besproken. Op basis hiervan maakt de sales consultant een selectie van de mogelijkheden en worden er gesprekken in geplant bij de door jou geselecteerde werkgevers. Na deze gesprekken is de keuze aan jou, welke mogelijkheid wordt jouw nieuwe uitdaging?

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Informatie die aan ons wordt verstrekt wordt niet zonder toestemming gedeeld met derden. Meer informatie over onze gegevensverwerking vind je terug in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Ik voldoe niet volledig aan de functie-eisen, wat nu?

Ben jij geïnteresseerd in een vacature, maar voldoe je niet volledig aan de functie-eisen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 – 323 1300 of mail naar [email protected]. Wellicht kunnen we nog wat voor je betekenen..

Voor Monteurs en Operators

Welke ploegendiensten zijn er?

Wanneer je aan de slag gaat in de procesindustrie, kom je te werken in een industrie die nooit stil staat. Veel bedrijven werken volgens een volcontinu rooster, wat betekent dat het productieproces 24 uur per dag draait. Om te zorgen dat er te allen tijden technische specialisten beschikbaar zijn, die het productieproces goed laten verlopen maken de meeste bedrijven gebruik van een ploegenrooster.

Welke ploegendiensten zijn er? En wat houdt werken in deze ploegen precies in?

Dagdienst

De dagdienst houdt in dat je werktijden ‘standaard’ zijn, bijvoorbeeld van 08.00 tot 17.00 of 08.30 tot 17.30. Je hebt een werkweek van 40 uur en werkt van maandag tot en met vrijdag. De meeste bedrijven werken met een ploegendienst, hierdoor komt werken in de dagdienst binnen de procesindustrie weinig voor.

Let op! Wanneer je ervoor kiest om in de dagdienst te gaan werken, loop je toeslagen mis die je in de ploegendiensten wel zou krijgen

2 ploegendienst

In de 2 ploegendienst werk je in een twee wekelijkse cyclus met vaste werktijden. Je bent in de nachten en weekenden vrij en ontvangt een ploegentoeslag tussen de 11% en 15% bovenop je basisloon. De specifieke werktijden en dagen verschillen per bedrijf. Hieronder lichten we de meest voorkomende 2-ploegenroosters toe:

Standaard 2-ploegenrooster

Je werkt van maandag tot vrijdag in een 2 wekelijkse cyclus. Waarbij je de ene week enkel ochtenddiensten van bijvoorbeeld 06.00 tot 14.00 werkt en de andere week enkel avonddiensten van 14.00 tot 22.00 werkt.

Snel roterend 2-ploegenrooster

Je werkt in korte reeks van dezelfde diensten, dus 2 of 3 vroege diensten afgewisseld met 2 of 3 late diensten.

38-uurs 2-ploegenrooster

In een 38-uurs 2-ploegenrooster werk je in de ene week 5 ochtenddiensten van 8 uur per en in de andere week 4 avonddiensten van 9 uur per dag, of juist andersom die verschilt per bedrijf. Het voordeel hiervan is dat je één keer in de twee weken een extra vrije dag hebt.

Bekijk alle 2-ploegen vacatures voor Operators of Monteurs

3 ploegendienst

In de 3 ploegendienst werk je in een 3 wekelijkse cyclus en draai je naast ochtend- en avonddiensten, ook nachtdiensten. Wanneer je in de 3 ploegendienst werkt, ben je in het weekend vrij en ontvang je een ploegentoeslag tussen 18% en 21% bovenop je basisloon. Binnen de 3 ploegendienst bestaan er verschillende 3-ploegenroosters. De meest voorkomende zijn als volgt:

Achterwaarts en voorwaarts 3-ploegenrooster

Je werkt per week gelijke diensten, bij de meeste bedrijven werk je van laat naar vroeg toe. Dit betekent dat je in de eerste week vijf nachtdiensten draait, in de tweede week vijf avonddiensten en in de derde week vijf ochtenddiensten. Je werkt hierbij dus één week volledig in de nacht.

3 nachten 3-ploegenrooster

Bij de 3 nachten variant zijn het aantal nachtdiensten beperkt van 5 naar 3. In plaats van de 2 nachtdiensten heb je een lange reeks vrije dagen tussendoor en werk je avonddiensten van verschillende tijden en ochtenddiensten van verschillende lengtes.

3-ploegenrooster zonder nachten, met weekend

Bij een 3-ploegenrooster zonder nachtdiensten, wordt het werk verdeelt over 7 dagen in de week. Hierbij werk je dus in het weekend in plaats van in de nacht. Een variant die een stuk minder belastend is wanneer je niet goed tegen werken met nachtdiensten kan.

3-ploegenrooster zonder nachten, met verlengde diensten

Hierbij werk je in een variant waarin je enkel ochtend- en avonddiensten van 9 uur draait. De starttijden van deze diensten liggen vaak om 06.00 en 15.00 uur.

Bekijk alle 3-ploegen vacatures voor Operators of Monteurs

4 ploegendienst

De 4 ploegendienst, de meeste Operators/Monteurs ervaren bij het werken in een 4-ploegenrooster een lagere werkdruk vergeleken bij het werk in een 3-ploegenrooster. Wanneer je in de 4-ploegendienst werkt, ben je meestal op zondag vrij en ontvang je een ploegentoeslag tussen de 23% en 28% bovenop je basisloon. Hoe het 4-ploegenrooster precies wordt ingevuld verschilt per bedrijf. Bij de meeste bedrijven werk je 6 dagen van 6 uur. De werkdagen zijn dus een stuk korter, maar dit gaat wel ten koste van een vrije dag.

Bekijk alle 4-ploegen vacatures voor Operators of Monteurs

5 ploegendienst

De 5 ploegendienst, is de dienst waarin de meeste Operators/Monteurs het liefste werken. Je ontvangt hierbij namelijk de meeste voordelen, namelijk minder werkuren per week, de meeste vrije dagen en de hoogste ploegentoeslag. Wanneer je in de 5 ploegen werkt, ontvang je een ploegentoeslag tussen de 28% en 31% bovenop je basissalaris. Je werkt bij de meeste bedrijven volgens een 2-2-2 of 3-2 rooster, beide lichten we hieronder kort toe.

2-2-2 5-ploegenrooster

In een 2-2-2 rooster werk je 6 dagen achtereenvolgend. 2 dagen in de ochtenddienst, 2 dagen in de avonddienst en 2 dagen in de nachtdienst. Je werkt gemiddeld 33.6 uur per week en hebt na 6 dagen werken, 4 dagen opeenvolgend vrij.

3-2 5-ploegenrooster

In een 3-2 rooster draai je 3 dagen opeenvolgend dezelfde dienst, vervolgens heb je 2 vrije dagen. Je werkt hier ook gemiddeld 33.6 uur per week maar hebt na 3 dagen werken, 2 dagen opeenvolgend vrij.

Bekijk alle 5-ploegen vacatures voor Operators of Monteurs


Benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van het werken in ploegendiensten. In dit blog vertellen we je er alles over.

Welke ploegentoeslag krijg ik?

Wanneer je werkt in een ploegendienst heb je recht op een ploegentoeslag. Je salaris inclusief ploegentoeslag is eenvoudig te berekenen.

Bijvoorbeeld bij een ploegentoeslag van 15% en een basissalaris van €2.000,-. €2.000,- x 1,15 = €2.300 bruto basissalaris incl. ploegentoeslag

2-ploegendienst 11% tot 15%
3-ploegendienst 18% tot 21%
4-ploegendienst 23% tot 28%
5-ploegendienst 28% tot 31%

Wat is een VCA-diploma en heb ik dit nodig?

Het VCA Basis diploma is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. Met een VCA Basis ben jij in staat om onveilige situaties en handelingen te herkennen en weet jij arbeidsongevallen te voorkomen.

Wil je meer weten over het VCA Basis diploma, op de site van VCA Nederland vind je nog veel meer relevante informatie over dit veiligheidsdiploma.

Wanneer heb ik een VCA-diploma nodig?

Bij veel productiebedrijven wordt er van medewerkers gevraagd dat ze over een VCA Basis diploma beschikken. Beschik jij hier niet over? Geen probleem, bij de meeste bedrijven kan je het diploma via het bedrijf behalen.

Wat is een NEN-certificaat en heb ik dit nodig?

De NEN-certificeringen, zijn normen en richtlijnen opgesteld over onder andere veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. In verschillende technische vacatures wordt er gevraagd om een geldige NEN 1010 of 3140 certificering. Met een NEN 1010 certificering op zak weet jij alles over elektrische installaties en met een NEN 3140 weet jij hoe je veiligheid moet werken met elektriciteit.

Wil je meer weten over de NEN-certificeringen, op de site van NEN vind je nog veel meer relevante informatie.

Wanneer heb ik een NEN-certificaat nodig?

Wanneer je als Monteur aan de slag wil gaan met elektrische installaties voor laagspanning, kan het zijn dat jouw werkgever om een NEN 1010 of NEN 3140 certificering vraagt. Beschik jij hier niet over? Geen probleem, bij de meeste bedrijven kan je de certificering via het bedrijf behalen.

Wat is een VAPRO diploma en heb ik dit nodig?

Om een VAPRO diploma te behalen dien je een VAPRO opleiding te volgen. Er zijn drie verschillende VAPRO opleidingen en diploma’s, namelijk VAPRO A, B en C. Hieronder worden ze alle drie kort toegelicht.

VAPRO A

In de VAPRO A opleiding leer je alles over het productieproces, de werkprincipes van de apparatuur en het opstarten, stoppen en bijsturen van het proces. De opleiding is op mbo niveau 2 en met een VAPRO A diploma kan je aan de slag als Operator in de procesindustrie.

VAPRO B

In de VAPRO B opleiding leer je hoe je zelfstandig productieprocessen bewaakt en regelt. Je leert meer over de inzet van meetinstrumenten, het gebruik van regelaars en hoe je verschillende verbetertechnieken toepast. De opleiding is op mbo niveau 3 en met een VAPRO B diploma kan je aan de slag als Allround Operator.

VAPRO C

In de VAPRO C opleiding leer hoe je jouw technische kennis kan gebruiken om processen of producten te optimaliseren. Je leert verschillende analysevaardigheden en hoe je hier passende verbetervoorstellen voor doet. De opleiding is op mbo niveau 4 en hiermee kan je aan de slag als Operator C.

Wil je meer weten over VAPRO opleidingen, op de site van vapro.nl vind je nog veel meer relevante informatie.

Bij de meeste Operator vacatures wordt er om een VAPRO diploma gevraagd. Beschik jij hier niet over? Geen probleem, in de meeste gevallen is ervaring in een productieomgeving of een vergelijkbare opleiding ook voldoende om aan de slag te kunnen als Operator.

Ik heb een heftruckcertificaat nodig, wat nu?

Staat er in de vacature dat je een heftruckcertificaat nodig hebt, maar bezig je hier niet over? Geen probleem, bij de meeste bedrijven kan je dit certificaat via het bedrijf behalen.

Voor gedetacheerden

Wanneer krijg ik mijn salaris uitbetaald?

Je salaris krijg je op donderdag uitbetaald. Dit gebeurt wekelijks of vier wekelijks afhankelijk van jouw keuze.

Heb jij wel je uren ingevoerd, maar geen salaris ontvangen?

Dan betekent dit dat jouw opdrachtgever je uren niet op tijd heeft goedgekeurd. Wij nemen in dit geval op woensdag contact op met jouw opdrachtgever. Wanneer deze op woensdag voor 10:00 nog de uren goedkeurt, ontvang jij alsnog op vrijdag jouw salaris.

Heb jij op vrijdag nog geen loon ontvangen?

Neem dan contact op jouw contactpersoon!

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?

Wanneer jouw uren op dinsdag voor 17:00 uur zijn goedgekeurd door jouw opdrachtgever ontvang je het loonstrookje op woensdagmiddag of donderdagochtend. Het salaris ontvang je op donderdag.

Ik heb mijn salaris niet ontvangen, hoe komt dit?

Wanneer je geen loon hebt ontvangen, betekent dit dat de uren niet tijdig zijn ingeleverd óf goedgekeurd.

Eigen uren invullen én inleveren Elke zondag voor 23:59
Goedkeuring door opdrachtgever Dinsdag voor 17:00
Heb jij wel je uren ingevoerd, maar geen salaris ontvangen?

Dan betekent dit dat jouw opdrachtgever je uren niet op tijd heeft goedgekeurd. Wij nemen in dit geval op woensdag contact op met jouw opdrachtgever. Wanneer deze op woensdag voor 10:00 nog de uren goedkeurt, ontvang jij alsnog op vrijdag jouw salaris.

Heb jij op vrijdag nog geen loon ontvangen?

Neem dan contact op jouw contactpersoon!

Mijn uren zijn nog niet goedgekeurd, hoe komt dit?

De door jouw ingevoerde uren moeten door jouw opdrachtgever worden goedgekeurd.

Voor een tijdige betaling moet jouw opdrachtgever de uren op dinsdag voor 17:00 goedkeuren. Wanneer de uren niet op tijd zijn goedgekeurd nemen wij op woensdag contact op met jouw opdrachtgever. Wanneer deze op woensdag voor 10:00 nog de uren goedkeurt, ontvang jij op vrijdag alsnog jouw salaris.

Hoelang is mijn detacheringstermijn?

De lengte van jouw detacheringstermijn is afhankelijk van de afspraken die samen met jouw opdrachtgever zijn gemaakt.

Je vind jouw detacheringstermijn terug op je opdrachtbevestiging of in onze portal.

Waar moet ik mij ziek melden?

Wanneer je ziek bent meld je je op de eerste ziektedag direct ziek bij ons én bij jouw opdrachtgevers. Dit doe je door tussen 08:30 en 09:30 naar zowel ons als de opdrachtgever te bellen.

Vervolgens melden wij je ziek in het systeem, hiervoor ontvang je ziekte-uren. Om jouw ziekmelding correct te verwerken neemt de verzuimafdeling van Jigler contact met je op. Houdt er rekening mee dat je te allen tijden bereikbaar dienst te zijn voor hen om de ziekmelding door te nemen. Ben je niet bereikbaar? Dan wordt de ziekmelding niet aangenomen.

Aan een ziekmelding zit één wachtdag. Dat betekent dat je de eerste ziektedag niet uitbetaald krijgt. De overige ziekte-uren krijg je voor 90% uitbetaald.

Aan de hand van een ziekmelding zal Jigler je ziekte-uren automatisch verwerken. Dit hoef je dus niet zelf te doen! Let hierbij op, ziek melden dien je op de dag zelf te doen, ziektemeldingen met terugwerkende kracht kunnen wij niet aannemen.

Kan ik tussentijds vakantie/adv-dagen opnemen?

Wanneer je vakantie-uren of adv-dagen op wil nemen, kan je deze invoeren in het urenbriefje op onze portal.

Lukt dit niet?

Dan heb je waarschijnlijk nog niet genoeg uren opgebouwd. In dit geval kan je contact opnemen met jouw contactpersoon. Wij voeren dan de uren voer je in, waardoor je tijdelijk in de min komt te staan. Hier hebben we echter wel een schriftelijk akkoord van jou voor nodig dat, wanneer je eerder stopt met werken, je dit bedrag terug dient te betalen. Naar mate je verder werkt bouw je de vakantie-uren gewoon weer op.

Heb jij geen antwoord gevonden op jouw vraag?

Neem dan telefonisch contact met ons via 088 323 1300 of mail naar [email protected]