Denk ook eens aan deze cursus om je technische carrière een boost te geven

Het STAP budget, stelt voor werkenden en werkzoekenden €1000,- beschikbaar. Hiermee kan je een cursus of opleiding volgen die direct bij je beroep aansluit, maar vergeet niet dat je er ook je ook iets heel anders mee kunt doen. Onze adviseurs hebben de voordelen van, jawel, een talencursus voor je op een rij gezet:

Synsel

We denken als technici al snel aan PLC/ISO/F-Gassen of verdiepingscursussen om ons verder te helpen in onze carrière. Deze cursussen zijn werk gerelateerd en kan je vaak via je werkgever behalen. Er zijn voor je werkgever verschillende specifieke financieringsmogelijkheden binnen de techniek. Maar het gaat nu om jou! Binnen je werk heb je met veel meer te maken dan enkel de technische uitvoering.

Er is bij veel werkgevers veel meer aandacht voor werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Als jij je goed voelt en je breed ontwikkeld ben je ook een fijnere werknemer. Een goed alternatief is een talencursus! Handig op vakantie, maar ook zeker een pré op de werkvloer. En een leuke toevoeging op je CV.  Bij het leren van een nieuwe taal zijn er veel meer voordelen dan alleen het kunnen spreken of schrijven. 

Zoals bij alle nieuwe dingen die je leert train je de hersenen. Hoe meer nieuws dat je leert hoe meer verbindingen je maakt en nieuwe verbindingen houden je hersenen jong! Spreek je al meerdere talen? Denk er dan eens aan om je er in een te verdiepen, zodat je op zakelijk niveau vloeiend mee kan komen in een andere taal. Engels is een logische keuze in de techniek, maar wellicht opereert jouw organisatie in andere landen waar die taal jou kan helpen om binnen de organisatie verder te groeien.

Synsel

Tot slot leer je tijdens het oefenen van een nieuwe taal op nuances letten tussen verschillende woorden. Dit is zo belangrijk dat er een hele specifieke cursus voor bestaat bij het ROVC. Je wordt bewuster in je woordkeuze, wat bewezen helpt bij het maken van rationele keuzes. Net als dat het leren van nieuwe klanken en geluiden je luistervaardigheid traint.

Werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling, het trainen van je hersenen en je luistervaardigheid, je leert meer dan alleen een taal! En door jouw nieuwe communicatieve skills kan je dit als geen ander uitleggen aan je (nieuwe) werkgever, waarbij je jouw waarde nog eens goed benadrukt. Hulp nodig bij het kiezen van een goede cursus? Onze adviseur helpt je vrijblijvend.