Onze data-expert Miguel gelooft meer in mensen dan in cijfers, en dat is geweldig nieuws

Deze data gedreven organisatie draait rond onze informatie-expert Miguel. Niet doorvertellen hoor, maar we noemen hem onze vindingrijke matchmaker. Miguel is verantwoordelijk voor onze goed gevulde database. Al zit de meeste informatie nog altijd in zijn hoofd. 

 

Synsel

Internationaal team

Miguel is Business development Manager bij Synsel Techniek. Even heel simpel: Hij zorgt dat we blijven vernieuwen, op een manier die écht werkt. Dit doet hij samen met het Management, de teams Marketing en Recruitment en daarnaast stuurt hij een heel team dataspecialisten aan die vanuit Suriname werken. Dit is zijn visie: 

“Het was een leuke uitdaging om het team in Suriname in te werken op ons specialisme. Natuurlijk kost het wat extra energie om het op afstand op te zetten, we hebben dagelijks contact en de samenwerking verloopt ontzettend goed” vertelt Miguel.

Ondertussen zit daar een ervaren data-expert, Sorodjnie Ramnarain, die als teamlead sturing geeft. Sorodjnie's team werkt organisatiebreed mee aan de database.

 

De beste baan vinden

Maar om duidelijk te zijn, dit is geen obsessie met cijfers om de cijfers. Miguel is al jaren betrokken bij Synsel en de eerste database-versie werd opgebouwd om vacatures in te vullen voor onze klanten in de regio.

"Onacceptabel was het: als iemand een baan zocht, maar er was niet direct een match! Om echt te werken vanuit iemands wensen moet je weten wat er beschikbaar is".

De focus ging van de eigen regio naar heel Nederland. De hele markt werd in beeld gebracht, geen bedrijf in de machinebouw of industrie in Nederland was nog onbekend. Het was in het begin net iets meer dan een Excel bestand waarin de mogelijke werkgevers voor een werkzoekende werden bijgehouden.

 

Synsel

Geen geheimen meer

Hoeveel vacatures er open staan, hoeveel bedrijven er zijn, waar deze bedrijven liggen en ook welke type afdelingen en functies ze hebben, alles is in beeld gebracht. Welke soort machines en processen zijn er, doen ze aan R&D? Deze sector heeft geen geheimen meer voor Miguel.

“Het proces was zo goed als optimaal, dus dan kan je automatiseren” vertelt Miguel.

Door automatisering liep het proces voor de werkzoekenden en de bedrijven vlekkeloos en kon de aandacht naar binnen gericht worden. Door het koppelen van interne en externe gegevens via Business Intelligence tools kwamen de beste inzichten

 

Je eigen proces inrichten

We vonden dat we het heel goed deden, dus tijd om dat eens te gaan testen. Het nieuw ingerichte systeem werd ingezet om bij te houden hoeveel mensen we al aan een baan hadden geholpen. Hoeveel zijn dat er per week, maand, jaar? En hoeveel mensen hebben we niet kunnen helpen? Welke dingen doen we die zorgen dat het beter gaat?

Heel leuk: We kunnen nu onze specialisten veel vrijheid geven om nieuwe dingen te proberen. We weten namelijk meteen wat werkt en wat verbeterd moet worden. Je hoeft niemand te overtuigen of jouw idee effectief is, we testen direct.

We werken met het principe:

  • Plan
  • Do
  • Check
  • Act

We maken ambitieuze plannen -> implementeren snel -> en houden de resultaten live bij. Daarop kunnen we snel schakelen en bijschaven.

 

Vrijheid en ontwikkeling in je werk

Voor Miguel begon het avontuur bij Synsel als stage vanuit de opleiding Supply Chain Management, waar hij een goede matchmaker bleek. In een snelgroeiende organisatie pakte hij de rollen op die hem het beste lagen. En door te doen wat hem interesseerde, groeide hij door naar zijn huidige managementfunctie als ‘vernieuwer’.

“Ook mensen die nieuw binnenkomen kunnen in deze organisatie goed hun eigen rol creëren”, vertelt Miguel. In een organisatie die zo bovenop vernieuwing in de sector zit is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Vaste structuren helpen daar niet bij, dus we blijven met z'n allen altijd in beweging. 

 

Nieuwe markten

En er valt nog heel veel te vernieuwen. De oorspronkelijke kennis werd ingezet voor technische specialisten die een nieuwe vaste baan zoeken in de machinebouw, industrie, installatietechniek en chemie. Binnenkort breiden we dit uit naar de Maritieme Techniek.

Vooral op het gebied van duurzaamheid liggen ongelofelijk veel kansen en uitdagingen. Dit is een hele interessante tak, het gaat niet alleen om het installeren van zonnepanelen of windmolens, maar ook om het verduurzamen van de industrie en de machinebouw, installaties, processen, R&D. Hier ligt heel veel werk, deze vraag komt dan ook echt uit de markt. Daar willen we graag op inspelen.

De volgende stap is gecentraliseerde data: een platform waar alle databronnen aan gekoppeld zijn. Dit maakt de dienstverlening vele malen persoonlijker.

 Dit levert zowel voor de werkzoekende als voor onze klanten de meest persoonlijke ervaring op, we kunnen ze hiermee het beste ondersteunen.

 

Eindeloze mogelijkheden

"Toekomstplannen hoef ik niet te maken want in een sterk groeiende organisatie groei ik vanzelf hard mee. Ik geloof in dit team en onze formule. Hier heb ik de vrijheid om mijn eigen pad te bepalen. Ik kan snel schakelen en je kunt alles zeggen tegen iedereen omdat de lijntjes zo kort zijn. We hebben met z’n allen ook ongelofelijk veel plezier".

Het hechte team waar ik zes jaar geleden mee begon, is er nog steeds. Het enige wat veranderd is dat we groter en daar mee professioneler worden. Al doen we ons best om het informele karakter te behouden.

Ik heb hier de ruimte om mijn eigen carrière vorm te geven, daarmee kan ik alles wat ik wil uit mijn werk halen.

 

Ook als nieuwe medewerker kan je in onze organisatie goed je eigen rol creëren. 

Hanna