Werken en leren bij Energiewacht

Met de invoering van de verplichte certificering voor installatietechnici kan het erg lastig zijn om je eerste stap binnen de installatietechniek te maken. Synsel Techniek heeft in samenwerking met Energiewacht een leer-werktraject opgezet waarmee jij gemakkelijk jouw eerste stap kan maken binnen de installatietechniek. Deze samenwerking is mogelijk door het goede contact tussen Frank van Synsel Techniek en Bart van Energiewacht.

Synsel

Het zetten van een eerste stap binnen de installatietechniek kan lastig zijn. Maar samen hebben Synsel Techniek en Energiewacht een mooi traject geregeld voor kandidaten die hun eerste stappen binnen de installatietechniek willen zetten. Hoe ervaart Energiewacht deze samenwerking met Synsel Techniek? 

 

Hoe heb je de samenwerking tussen Synsel en Energiewacht ervaren?

"De samenwerking met Synsel Techniek ervaren wij als zeer prettig.

De presentatie van de kandidaten die bij ons worden voorgesteld is uitstekend. Daarbij is er sprake van korte lijnen en denkt Synsel met ons mee, denk bijvoorbeeld aan opleidingen en de begeleiding van de kandidaten. Ten slotte merken wij dat Synsel de kandidaten goed voorbereidt wanneer zij bij ons op gesprek gaan. Doordat Synsel aan de voorkant een goede match maakt, zijn zij goed in staat om de juiste kandidaten te koppelen aan ons.

Recent zijn er twee leerling monteurs gestart op onze vestiging in Assen. In de krappe markt binnen de techniek zijn wij blij dat wij deze kandidaten voor de toekomst aan ons kunnen binden door begeleiding op de werkplek en een opleiding die volledig betaald en gefaciliteerd wordt door Synsel Techniek en Energiewacht. Voor onze leerling monteurs betekent dat zij een toekomstgericht beroep kunnen uitvoeren.

Bij Energiewacht draaien monteurs mee in de praktijk met begeleiding van ervaren monteurs. Ze bezoeken klanten en kunnen ondertussen vragen stellen aan de ervaren monteurs. Zo krijgen ze alle ruimte om het vak te leren. Daarbij gaan ze 1 dag naar school om de opleiding te behalen. Deze mix van werken in de praktijk/learning on the job in combinatie met de opleiding wordt als zeer prettig ervaren. Wij zijn dan ook heel erg blij dat we dit interessante pakket aan startende monteurs kunnen bieden om bij ons te komen werken in een plezierige en fijne werkomgeving, waarin leren en ontwikkelen centraal staat." 

 

Synsel

Jouw eerste stap in de installatietechniek

Voor iedereen die nu wil beginnen binnen deze branche staat er dus een mooi traject klaar. Dit is een geweldige route om 3 belangrijke redenen.

  1. Je bent sinds begin 2022 wettelijk verplicht om gecertificeerd te zijn als je binnen de installatietechniek aan het werk wil. Als jij je eerste stappen in de installatietechniek wil maken zal je dus ook de schoolbanken in moeten. Gelukkig heeft Energiewacht in samenwerking met Synsel dit al compleet voor jouw ingekleed.
  2. Je leert in de avonduren, hierdoor kan je gewoon de volledige 40 uur werken. Dit is goed voor je portemonnee en ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Je doet namelijk niet alleen de theoretische kennis op vanuit school maar je ziet meteen hoe het er in de praktijk aan toe gaat.
  3. Je kan bij Energiewacht direct de service in. Normaliter begin je binnen de installatietechniek altijd als monteur. Zodra je dan een jaar of 3 ervaring hebt kan je doorstromen naar een functie in de service.

 

Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi dat jij je eerste stap maakt bij Energiewacht omdat dit een innovatieve en zeer grote speler is binnen de branche waar je heel veel doorgroeimogelijkheden hebt.

 

Ben jij klaar voor jouw eerste stap binnen de installatietechniek?

Ben jij klaar voor jouw eerste stap binnen de installatietechniek?

Claudine