Branches

Metaalindustrie

In de metaalindustrie worden alle bedrijven beschouwd die metaal produceren en verwerken tot producten. Metaal is een verzameling van stoffen die uit erts gewonnen worden, zoals ijzer en edelmetaal.

Wat is de metaalindustrie?

In de metaalindustrie worden alle bedrijven beschouwd die metaal produceren en verwerken tot producten. Metaal is een verzameling van stoffen die uit erts gewonnen worden, zoals ijzer en edelmetaal. De metaalsector is al erg oud – zo werd er al lang geleden metaal uit erts gewonnen, maar pas later geproduceerd op een industriële wijze. In de metaalsector worden metalen geproduceerd en bewerkt tot gebruiksvoorwerpen.

Het werken in de metaalproductie is in sommige gevallen zwaar en daardoor is deze industrie niet voor iedere Operator weggelegd. Metaal wordt, zoals ook hierboven beschreven, gewonnen door (ijzer)erts tot hoge temperaturen te verwarmen in hoogovens. Hierdoor gaan de metaaldelen smelten en kunnen de delen gescheiden worden van het andere materiaal. Voor het bedienen van deze machines is veel inzicht en nauwkeurigheid nodig: de temperatuur, druk, toevoer van grondstof, verbrandingsstof en zuurstof moeten nauwkeurig geregeld worden. Na het scheiden van de delen, moet het vloeibare metaal in een vorm worden gegoten en vervolgens gewalst en afgekoeld, totdat er rollen staal of staven van worden gemaakt. Deze zijn volgens geschikt voor verdere bewerking.

Alléén voor Operators

Upload je CV en wij vinden de beste baan voor jou.

Wij vinden de beste baan voor jou!

Upload nu je CV

en laat ons de beste baan voor je vinden.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service .