Ploegendiensten

Vijfploegen-

dienst

De vijfploegendienst is de meest populaire ploegendienst. Je werkt het minste aantal uren voor het meeste salaris. Dit komt doordat je in deze ploegendienst tot 31% ploegentoeslag kan verwachten.

Wat is vijfploegendienst?

Bedrijven in de Procesindustrie die volcontinue operationeel zijn, hanteren een vijfploegendienst of vijfploegenrooster. Volcontinue operationeel zijn houdt in dat een bedrijf 24 uur per dag en 7 dagen week draait. Om het proces te controleren en in bedrijf te houden zijn er voortdurend operators nodig die in 5 verschillende ploegen werken. Verder werken er ook verschillende technische werknemers in de vijfploegendienst. Denk hierbij aan Technische Lijnoperators en medewerkers van de Technische Dienst die machines ombouwen en eerstelijnsstoringen oplossen.

In de Procesindustrie is de vijfploegendienst de meest populaire ploegendienst. Er zijn een aantal redenen waarom deze ploegendienst zo populair is. Veel Operators waarderen het ploegenrooster. Dit rooster is achter elkaar meestal zes dagen door:

  • Twee ochtenddiensten;

  • Twee middagdiensten;

  • Twee nachtdiensten;

Wanneer deze zes dagen voorbij zijn ben je vier dagen vrij. Het ploegenrooster volgt opnieuw na de vier vrije dagen, wat betekent dat de dagen dat je als Operator vrij bent verschillen. Door het vijfploegenrooster is een gemiddelde werkweek 33,6 uur. Niet ieder bedrijf hanteert hetzelfde vijfploegenrooster. Naast het bovenstaande kunnen bedrijven ook op de volgende wijze de vijf ploegen indelen:

  • Drie nachtdiensten;

  • Twee dagen vrij;

  • Drie late diensten;

  • Twee dagen vrij;

  • Drie vroege diensten;

  • Twee dagen vrij;

Er bestaan daarnaast nog veel meer verschillende varianten van de nachtdienst. De keuze voor de indeling van de vijfploegendienst is afhankelijk van het type bedrijf en de onderlinge afspraak tussen bedrijf en personeel.

Ploegentoeslag voor vijfploegendienst

De ploegentoeslag voor het werken in vijfploegendienst is het hoogste van alle ploegendiensten. De toeslag is gemiddeld 30% bovenop het basissalaris van de Operator. Voor volcontinue bedrijven, die zeven dagen per week dag en nacht operationeel zijn, is de vijfploegendienst het meest geschikt.

Alléén voor Operators

Upload je CV en wij vinden de beste baan voor jou.

Ploegendiensten

Bekijk ook alle andere

ploegendiensten

Wij vinden de beste baan voor jou!

Upload nu je CV

en laat ons de beste baan voor je vinden.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service .