Wat voor salaris verdient een (Proces) Operator gemiddeld?

Een belangrijke vraag: wat ga je eigenlijk verdienen als (Proces) Operator? In de Procesindustrie kun je goed verdienen, maar achterhalen wat je precies gaat verdienen is lastig. In veel vacatures zie je namelijk een brede range aan salarissen. In deze blog leggen we je dit haarfijn uit. Lees hieronder snel verder om alles te weten te komen!

Claudine
2 minuten

Het gemiddelde salaris voor (Proces) Operators

Afhankelijk van je niveau en opleiding verdien je als (Proces) Operator gemiddeld tussen de €2.200 en €3.800 bruto per maand. Het is van verschillende factoren afhankelijk wat je salaris als Procesoperator precies is. Voor een gedeelte wordt het salaris door kennis- en ervaring en opleidingsniveau bepaald. Daarnaast is de branche en het werken in ploegendienst van belang. In de Procesindustrie is het mogelijk om per niveau een salarisindicatie te geven.

 

Dit verdien je als (Proces) Operator A

Als Mechanische Operator A (vergelijkbaar met VAPRO A niveau) of Operator A controleer je de productieprocessen en grijp je in waar nodig. Het gemiddelde basissalaris voor dit beginnende niveau ligt tussen de €2.000 en €2.600 bruto per maand. Dit bedrag is exclusief ploegentoeslagen, vakantiegeld en een eventuele 13e maand - dit kan namelijk nog bovenop je salaris komen.

 

Dit verdien je als (Proces) Operator B

Als (Proces) Operator B (vergelijkbaar met VAPRO B niveau) ben jij bezig met het controleren en sturen van chemische- of mechanische productieprocessen. Meestal zijn deze geautomatiseerd. Daarnaast zie jij vanuit jouw rol toe op het veilig werken in de fabriek en lever je verbetervoorstellen aan.

Als (Proces) Operator B heb je meer verantwoordelijkheid – en verdien je meer. Het gemiddelde bruto basissalaris Procesoperator B ligt tussen de €2.200 en €2.900 per maand. Ook dit bedrag is exclusief toeslagen, vakantiegeld en een eventuele 13e maand.

Dit verdien je als (Proces) Operator C

Als (Proces) Operator C (vergelijkbaar met VAPRO C niveau) zorg jij vanuit de centrale controlekamer dat het complete productieproces in de fabriek goed verloopt. Vanuit deze rol ben jij verantwoordelijk voor de complexe productieprocessen. Hierbij geef je soms ook leiding aan een team van (Proces) Operators. Ook controleer jij of alle medewerkers zich aan alle veiligheidsvoorschriften houden. Als (Proces) Operator C ben je een ervaren Operator. Het gemiddelde bruto basissalaris ligt tussen de €2.500 en €3.600. Dit is het salaris exclusief toeslagen, vakantiegeld en een eventuele 13e maand.

Verdien jij voldoende Salaris als (Proces) Operator?

Wij kunnen je vertellen of je salaris als Procesoperator marktconform is en of je ergens anders misschien wel meer kunt verdienen. Wij doen namelijk al 10 jaar niks anders dan de beste banen vinden voor (Proces) Operators. Hierdoor kennen we de markt, weten we precies wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn voor jou. Alléén voor Operators!

Bekijk alle vacatures

Verdien jij voldoende als Operator?

Bjorn de Wit