Om loonsverhoging vragen? Hier zijn 5 tips!

Om loonsverhoging vragen kan best spannend zijn. Waar begin je? In dit blog geven we je vijf tips zodat jij zonder zorgen om loonsverhoging kunt vragen. Check ze hieronder

Simon Kempers
2 minuten

Een geschikt moment vinden

Als je af blijft wachten tot het beste moment om loonsverhoging te vragen zal het lang duren. Een goed moment is je beoordelingsgesprek of een eindejaarsgesprek. Het loon zal in dit gesprek niet standaard op de planning staan, dus je moet er zelf over beginnen. Val er niet mee met de deur in huis, maar geef wel op tijd aan dat je het bespreekbaar wilt maken.

Wat ben je waard?

Het is belangrijk dat je weet op welke manier je waardevol bent voor het bedrijf. Bekijk jouw werkzaamheden die anderen niet of slechter doen. Hoe meer je dit met cijfers kan onderbouwen hoe beter het is. Maak een lijstje met:

-          Duidelijke resultaten die je boekt;

-          Projecten die je succesvol hebt afgerond;

-          Nieuwe werkzaamheden en verantwoordelijkheden die je hebt gekregen;

-          De cursussen en trainingen die je hebt gevolgd;

-          De taken die je (tijdelijk) over neemt van andere collega's.

Hoe hoog moet de salarisverhoging zijn?

Doe vooraf altijd even een salarischeck. Bekijk welk bedrag geboden wordt bij vergelijkbare vacatures op een aantal vacaturepagina's. Een percentage tussen de 5% en 10% is normaal. Moet je onderhandelen? Zet dan iets hoger in en bedenk wat je streefpercentage is.

De secundaire arbeidsvoorwaarden

Als er niet direct mogelijkheden zijn voor salarisverhoging, vraag dan concreet wanneer het volgende moment is om het er over te hebben en zet het in je agenda. Vraag vervolgens wel door naar andere opties. Denk hierbij aan:

-          Meer vakantiedagen;

-          (Meer) reiskostenvergoeding;

-          Een betaalde cursus;

-          Kortere werktijden

Hulp van Synsel

Wil je meer tips voor het vragen om loonsverhoging? Of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe baan? Schakel dan de hulp van Synsel in. Check onze vacaturepagina en wie weet helpen wij jou snel!

DEEL DIT ARTIKEL