6 Goede redenen om als Sales Consultant aan de slag te gaan

Leren in de praktijk, écht wat betekenen voor mensen en mooie deals sluiten: er zijn genoeg redenen om de overstap te maken naar een baan als Sales Consultant. We vroegen zes collega's die dit jaar gestart zijn wat voor hen de belangrijkste reden is dat ze enthousiast zijn over het werk als Sales Consultant bij Synsel Techniek.  

Synsel

1, Joey Pol: Echt wat betekenen voor mensen 

“Als je op je plek zit op je werk dan zit je stukken beter in je vel. Dat geldt voor mijzelf en zeker ook voor de technici waarmee we werken. Iemand aan een hele mooie functie helpen bij een interessant bedrijf, daar word ik enthousiast van!”  

Na zijn opleiding Commerciële Economie kon Joey via een afstudeerstage direct bij Synsel aan de slag. In het werk focust Joey op een klik tussen de toekomstige werknemer en het bedrijf.  

“Er zijn genoeg redenen waarom iemand een nieuwe baan zoekt, dit kunnen hele persoonlijke redenen zijn. Ik heb laatst iemand een nieuwe baan kunnen aanbieden bij wie het even tegen had gezeten en die een tweede kans verdiende. Als je die kunt geven en ziet dat iemand nu ook heel succesvol is. Daar haal je veel voldoening uit." 

 

2: Robert Zielhuis: Teamwork leidt tot individuele successen 

“Als team moet je op elkaar kunnen bouwen, daarom ondersteunen we elkaar. Ook is er echt ruimte om op je eigen prestaties in te zetten. Daar sturen we op en we werken er hard voor, al is er wel altijd ruimte voor gezelligheid of een grapje.” 

Met een achtergrond als teamleider maakte Robert een krachtige start. Je eerste maanden bij Synsel Techniek staat er een solide inwerktraject voor je klaar. Dit doe je niet alleen, maar in een gemengd team wat bestaat uit ervaren collega’s en mensen die net als jij net beginnen.  

“Ik kan me optrekken en meten aan de collega’s die ook net begonnen zijn en zit letterlijk naast de collega’s met jarenlange ervaring. Ondersteuning is er volop, maar het is ook lekker dat ik de ruimte kan pakken om mijn eigen succes te bepalen.”  

 

 

Synsel

 

3, Sijmen Bossenbroek: Goede relaties opbouwen 

“Een goede relatie opbouwen geeft energie. Het gaat namelijk niet altijd om snel scoren en zeker niet over korte termijndoelen. Zodra je in mensen investeert krijg je daar vroeger of later, altijd wat voor terug. Daarom focus ik op goede contacten en gezellige gesprekken!” 

De goede sfeer in het team deed Sijmen besluiten bij Synsel Techniek te blijven na zijn afstudeerstage voor de opleiding Commerciële Economie. Als echte gangmaker leeft hij op van de leuke contacten met collega's, techneuten en bedrijven. 

“Ik leer iedere dag nieuwe mensen kennen en krijg de tijd me echt in iemands situatie te verdiepen. Zo weet je dat je ook echt de beste baan voor iemand vindt!”  

 

4: Jordy Sierdsema: Je kunt snel op stoom komen 

“Ergens binnen komen en meteen kunnen presteren voelt goed. Starten met goede begeleiding is daarbij belangrijk.” 

De machinebouw en Procesindustrie zijn specifieke branches, die je echt moet leren kennen. Maar met sales ervaring op zak kon Jordy direct goed meekomen. De kennis specifieke functies en vaardigheden in de techniek pikt hij gemakkelijk op onder begeleiding van ervaren collega's.  

“Natuurlijk blijf ik me graag ontwikkelen, maar weten dat je instapniveau goed zit is een fijn gevoel. Nu kan ik me focussen op de echte bijzonderheden in de branche, daar kijk ik naar uit.” 

 

5: Darrian Aartsen: Flexibiliteit!  

“Iedereen functioneert goed op een andere wijze, ik krijg hier de ruimte om op mijn eigen manier te werken. Om te beginnen leer je een succesformule, die je al snel gaat aanpassen naar jouw eigen invulling daarvan.” 

Om de eigen creativiteit te belonen is er een bonusstructuur waarbij je boven op een goed salaris ook nog echt meedeelt in de door jou gerealiseerde omzet. Dat betekent dat bonussen kunnen oplopen tot 50.000,-! Je krijgt daarmee zelf de regie in handen om van jouw ‘shop’ een succes te maken.  

“Het is zo ingericht dat je overal bij kan. Alles wat je nodig hebt om je werk goed te doen is goed beschikbaar, offline en online. Dat geeft mij de ruimte die ik zocht. Zo kun je af en toe thuis werken, maar dan mis je wel de lekkere lunch, goede cappuccino en fruitmand op kantoor.”  

 

6: Jesse Brand: Iedere dag is anders 

“Iedere situatie waar je mee te maken krijgt, is weer anders. Tot nu toe is voor mij geen dag hetzelfde geweest bij Synsel Techniek. Dit houdt het werk ontzettend interessant!”  

Afwisseling op het werk heeft veel voordelen: Je krijgt meer inspiratie, je komt niet ‘vast’ te zitten in een routine en er is meer ruimte voor creativiteit. Bovendien werkt dit erg motiverend. 

“Soms zijn de nieuwe situaties waar je voor komt te staan puzzeltjes. Het is dan extra leuk als alle stukjes op hun plek vallen.”