Zoek je werk in de Technische Bedrijfskunde? Dit kun je verwachten!

Dus, jij bent op zoek naar werk in de Technische Bedrijfskunde? Goede keuze, want dit is een erg mooi vakgebied. Technische Bedrijfskunde, ook wel Industrial Engineering & Management genoemd, is een brede opleiding en biedt heel veel mogelijkheden. Ben je benieuwd welk werk in de Technische Bedrijfskunde jij kunt verwachten? Ontdek het in dit blog!

Simon Kempers
2 minuten

Baangarantie na Technische Bedrijfskunde

Als je afgestudeerd bent in de Technische Bedrijfskunde, dan kun je rekenen op een hoge baangarantie. Op dit moment is er een behoorlijke vraag naar technisch bedrijfskundigen en door de grote schaarste staan er veel vacatures open. Voor jou betekent dit een ruime keuze in branches, banen én werkgevers. Daarnaast kun je als afgestudeerde in de Technische Bedrijfskunde rekenen op een hoog salaris. 

Deze banen zijn er in de Technische Bedrijfskunde

Er zijn veel mogelijke functies voor jou als afgestudeerde in de Technische Bedrijfskunde. Zo kun je aan de slag gaan om een productielijn te verkorten, een productieproces te stroomlijnen of een wereldwijd distributienetwerk te onderhouden. Hieronder een selectie van een aantal mogelijkheden:

Werkvoorbereider

Een Werkvoorbereider is actief in de technische sector en is verantwoordelijk voor de voorbereiding en coördinatie van een project. Om te zorgen dat een productieproces goed van start gaat, zorgt de Werkvoorbereider, meestal vanuit kantoor, dat overal aan gedacht is.

Projectleider

In de functie van Projectleider ben je verantwoordelijk voor de planning, begroting en de voortgang van het project. Je stuurt het team aan, communiceert met stakeholders en weet hoe je eventuele problemen moet oplossen.  

Maintenance Engineer

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast stel je meerjarige onderhoudsbegrotingen en onderhoudsplanningen op. Hierdoor heb jij een belangrijke rol binnen de productie en het resultaat wat behaald wordt.

Sales Engineer

In de rol van Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het verkopen van de meest interessante machines en installaties. Dit is een hele dynamische functie waarbij jij jouw technische skills inzet en je overtuigingstalent ontwikkelt.

Welk salaris kun je in de Technische Bedrijfskunde verwachten?

Als afgestudeerde in de Technische Bedrijfskunde kun je rekenen op een goede baangarantie. Doordat veel banen in de techniek nog niet zijn ingevuld, is het salaris hoog. Hieronder zie je welk (junior) salaris je als afgestudeerde in de Technische Bedrijfskunde kunt verwachten.

-          Werkvoorbereider: tussen €2500 en €3100 bruto per maand;

-          Projectleider: tussen €2400 en €2900 bruto per maand;

-          Maintenance Engineer: tussen €2500 en €3000 bruto per maand;

-          Sales Engineer: tussen €2100 en €2600 bruto per maand

Het precieze salaris dat je gaat verdienen in de Technische Bedrijfskunde is afhankelijk van je functie, ervaring en werkgever.

Hulp bij het vinden van werk in de Technische Bedrijfskunde

Ben je op zoek naar werk in de Technische Bedrijfskunde? Schakel dan de hulp van Synsel in. Check onze vacaturepagina en wie weet helpen wij jou snel!

DEEL DIT ARTIKEL