5 voordelen van de ploegendienst: ontdek het in dit blog!

Ploegendiensten: misschien heb je er al eens in gewerkt of misschien sta je wel op het punt om dit te doen. Natuurlijk horen er bepaalde voor- en nadelen bij het werken in de ploegen. Maar wat zijn die eigenlijk? Het is logisch dat zaken als salaris hier een rol in spelen, maar er zijn ook wat voor- en nadelen waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan. Geen zorgen, want in dit blog gaan we hier uitgebreid op in. Ontdek hier 5 voordelen van het werken in de ploegendienst!

Simon Kempers
2 minuten

Toeslagen bovenop je salaris

We hoeven je vast niet uit te leggen dat je in ploegendiensten over het algemeen meer verdient dan in dagdiensten. Wat goed is om te weten, is dat er een aantal toeslagen bovenop je normale salaris komt als je in de 2-, 3-, 4- of zelfs 5-ploegendienst werkt. De hoogte van die toeslag? Die is dus afhankelijk van de ploegendienst zelf. In een 3-ploegendienst krijg je bijvoorbeeld een toeslag van 18% en in een 5-ploegendienst een toeslag van zo’n 30%.

Veel afwisseling

Een van de andere vele voordelen van ploegendiensten: afwisseling. Als je in de ploegendienst werkt, werk je met veel verschillende tijden. Zo werk je de ene week een avonddienst en de andere week een ochtenddienst. Het grote voordeel van die afwisseling? Het voorkomt vooral dat je in een soort sleur terechtkomt.

Vrije tijd

In de ploegendienst werk je een minder aantal uren dan je in de dagdienst doet. Dit komt met name voor in de 3-ploegendienst en 5-ploegendienst. Zo werk je bijvoorbeeld 33 uur per week en ben je daarna 3 dagen achter elkaar vrij. Hierdoor heb je wekelijks veel vrije tijd, zonder dat je daar verlof voor hoeft op te nemen. En die vrije tijd kun je natuurlijk gebruiken om dingen te doen die je leuk vindt. Even een extra potje gamen, toch nog een keer naar de sportschool en misschien zelfs even een hapje eten met vrienden.

Weinig drukte

De werktijden van een ploegendienst liggen meestal buiten ‘normale’ werktijden. Voor jou betekent dit vooral dat je met weinig drukte te maken hebt. Op de werkvloer is het rustiger dan overdag, er is minder verkeer op de weg en je hebt geen last van lange rijen bij de winkels. Het resultaat? Juist, nóg meer vrije tijd!

Ben je na het lezen van dit blog helemaal overtuigd dat werken in de ploegendienst iets voor jou is? Plan dan vandaag nog een gesprek in met een van onze adviseurs! Bij Synsel hebben we veel vaste banen in de ploegendienst. Mis jouw kans op je nieuwe baan niet en neem contact op!

DEEL DIT ARTIKEL