Ambitie of gewoon een hoger salaris? Zo haal jij jouw promotie binnen

Stel: je ziet geen uitdaging meer in je huidige baan en je hebt de ambitie om meer uit je carrière te halen. Kortom, je bent klaar voor een nieuwe stap in je carrière. Toch wil je niet weg bij je huidige werkgever, omdat je het daar naar je zin hebt en daar op je plek zit. Dan is het misschien tijd voor een interne promotie. Een spannende stap uit je comfortzone. Gebruik deze zes stappen en jij haalt gegarandeerd die promotie binnen.

Synsel

Stap 1: Bepaal welke richting je op wil binnen het bedrijf

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welke richting je op wil binnen het bedrijf. Wil je als engineer bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid of wil je bijvoorbeeld doorgroeien naar een functie als lead engineer? Wil je als operator een andere ploegendienst draaien of doorgroeien als productieleider? Ben je een monteur? Bedenk dan ook van te voren welke richting je op wil binnen het bedrijf. Misschien wil je wel doorgroeien naar een functie als werkvoorbereider?

Soms zijn dit lastige vragen die je niet altijd makkelijk kan beantwoorden, want wat wil je nu precies? Daarom kan je ook in gesprek gaan met HR, je leidinggevende of met een van onze adviseurs. Zij kunnen met jou meedenken over je wensen en behoeftes.

Stap 2: Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt

Heb je besloten dat je bijvoorbeeld door wil groeien als software engineer? Dan heb je misschien extra vaardigheden nodig. Voordat je aan je leidinggevende vraagt of een promotie mogelijk is, is het belangrijk om uit te zoeken welke vaardigheden je nodig hebt. Aan welke hard en soft skills moet jij werken? Wanneer je bijvoorbeeld wil doorgroeien naar een leidinggevende functie zijn soft skills erg belangrijk. Met de juiste vaardigheden op zak, vindt jouw manager je interessanter.

Tip: wil je een aanvullende opleiding of cursus volgen? Zet het STAP-budget in!

Stap 3: Val op!

Laat zien dat je jouw dagelijkse werkzaamheden goed uitvoert, maar dat je nóg meer in je mars hebt. Probeer jezelf te overtreffen in je werkzaamheden. Werk proactief en laat zien dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Misschien vind je dit lastig als je bescheiden bent, maar houd in je achterhoofd dat opvallen niet betekent dat je moet opscheppen. Laat gewoonweg zien dat je meer in je mars hebt.

Klinkt makkelijk, maar hoe laat je dit zien?

  • Onderneem uit eigen beweging actie. Je weet waarschijnlijk wat er moet gebeuren op de werkvloer, dus wacht niet tot je manager of werkgever iets aan je vraagt;
  • Stuur maandelijkse updates naar je leidinggevende;
  • Meld je aan om nieuwe werknemers in te werken.

Stap 4: Werk aan je netwerk

Wil je een promotie? Dan is het belangrijk om in beeld te komen bij de mensen die daarbij een belangrijke rol kunnen spelen. Probeer bijvoorbeeld in beeld te komen bij de managers van de afdeling of functie die jij graag wil uitoefenen. Hebben zij iemand nodig? Dan denken ze gelijk aan jou. Zorg ervoor dat je aanwezig bent bij algemene presentaties of lach iets te hard om die ene grap van die manager…

Stap 5: Zet alles op een rijtje

Zet voor jezelf op papier waarom jij geschikt bent voor de functie. Vaak heb je geen cv nodig als je solliciteert binnen het bedrijf waar je al werkt. Juist daarom is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben waarom jij die functie moet krijgen. Bijvoorbeeld omdat je een cursus gevolgd hebt die perfect aansluit op de functie of omdat je gewerkt hebt aan vaardigheden die belangrijk zijn.

Stap 6: Zet de laatste stap

Het moment is daar. Je hebt alle stappen doorlopen en het is tijd om je promotie aan te vragen. Vraag een gesprek aan met je manager of HR en overtuig hen van wat je in je mars hebt en waarom jij geschikt bent. Met alle bovengenoemde stappen haal jij gegarandeerd die promotie binnen.

Tip: neem een overzichtje mee van al je successen

Synsel