De verschillende functies in de Technische Dienst

Er is al jaren een krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel. Hierdoor staan er ook veel vacatures open in de Technische Dienst, en komen er steeds meer bij. Wat houden deze vacatures nu precies in? En is het werken in de Technische Dienst iets voor jou? Het antwoord lees je in deze blog.

Technische Dienst vacature: wat kun je verwachten?

In de vacature kun je een functie verwachten waarin jij zorgt dat de machines, installaties en apparaten van een bedrijf correct werken. Dit bereik je bijvoorbeeld door het verrichten van preventief onderhoud aan bedrijfsinstallaties. Samen met het team van andere technici in de organisatie communiceer je over lopende zaken en houd je technische documenten bij, zodat deze up-to-date zijn. Zo zorg jij dat alles altijd blijft draaien.

Binnen de vacatures in de Technische Dienst kun je uit verschillende industrieën kiezen om aan de slag te gaan: denk hierbij aan bedrijven binnen de food-, chemie-, farma-, automotive-, papier-, rubber en kunststof-, verpakkings- en metaalindustrie.

Dit zijn een aantal toffe werkgevers waar je in de Technische Dienst aan de slag kunt:

 

  • Royal A-Ware

    Deze innovatieve werkgever is volledig gericht op voedsel. In de Technische Dienst werk je in een inspirerende en hightech omgeving. Voordelen van Royal A-Ware zijn het serieuze opleidingsprogramma, het werken met moderne gereedschappen en de vele vestigingen (20+) verspreid over heel Nederland.

  • VDL Weweler Parts

    Dit bedrijf richt zich volledig op technisch hoogwaardige onderdelen voor vrachtwagens, aanhangwagens en bussen. Wanneer je in de Technische Dienst van VDL Weweler werkt, krijg je veel verantwoordelijkheid en variatie. Daarnaast zijn er kleine teams en is er een open, informele sfeer.

  • Friesland Campina

    Zij zijn een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. In de Technische Dienst kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid scala aan moderne technische apparatuur. Je krijgt naast het salaris een serieuze investering in je ontwikkeling met relevante opleidingen en trainingen.

  • Smurfit Kappa

    Bij deze verpakkingsgigant wil je werken! Ze hebben vestigingen in het noorden, midden en zuiden van Nederland en zijn wereldwijd actief. In de Technische Dienst heb je een afwisselende baan met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Door de dynamische en snelgroeiende omgeving zijn er regelmatig banen en interne doorgroeimogelijkheden beschikbaar.

  • Remia

    Deze sauzenfabrikant is een serieus goede werkgever. Voor een klein gedeelte komt dat door de arbeidsvoorwaarden en voor een groot gedeelte door de interne dynamiek en motivatie. De open bedrijfscultuur betekent dat medewerkers gemotiveerd, professioneel en eerlijk naar elkaar zijn. Deze fijne sfeer maakt dat je iedere dag met veel plezier en motivatie naar je werk gaat.

 

Wat verdien je in de Technische Dienst?

In de Technische Dienst liggen de salarissen op een hoog niveau. Dit komt door de grote vraag naar technisch geschoold personeel. Daarbij worden er steeds meer machines, installaties en apparaten gebouwd, en die hebben uiteraard ook weer onderhoud en modificaties nodig. Wat verdien je in de verschillende functies in de Technische Dienst?

Het precieze salaris dat je kunt verdienen in de Technische Dienst is afhankelijk van je functie, ervaring en werkgever.

 

Wat doet een Hoofd Technische Dienst?

 

Een Hoofd Technische Dienst is eindverantwoordelijk voor de juiste werking van de machines en installaties. Hij geeft daarnaast leiding, coaching en aansturing aan de verschillende Monteurs. Ook houdt het Hoofd zich bezig met de planning en coördinatie van werkzaamheden, bewaakt de voortgang plus kwaliteit en overlegt met het managementteam. Een Hoofd Technische Dienst werkt meestal ‘tussen’ de Monteurs, op de productieafdeling van een bedrijf.

Hoe kun je Hoofd Technische Dienst worden? In ieder geval moet je een afgeronde MBO- of HBO-opleiding hebben. Denk hierbij aan installatietechniek, besturingstechniek, elektrotechniek, mechatronica of werktuigbouwkunde. Daarnaast is ervaring erg belangrijk. Hoeveel ervaring je precies nodig hebt, verschilt per vacature en werkgever.

 

Wat doet een Monteur Technische Dienst?

 

Als Monteur in de Technische Dienst is jouw belangrijkste taak om te zorgen dat alles blijft draaien. De taken zijn uitdagend en geven je verantwoordelijkheid en variatie in je werk. Over het algemeen zijn dit de werkzaamheden van een Monteur Technische Dienst:

  • Uitvoeren van diverse soorten onderhoud aan machines en installaties, zowel preventief als correctief
  • Uitdenken en opzetten van technische verbetervoorstellen
  • Analyseren, opsporen en oplossen van technische storingen
  • Uitvoeren van revisie- en kalibratiewerkzaamheden
  • Overdragen van technische informatie en kennis aan collega’s zoals productiepersoneel
  • Modificeren van machines en installaties
  • Ombouwen van machines en installaties

Per vacature en werkgever verschilt wat je precies doet als Monteur in de Technische Dienst. De opsomming hierboven geeft een goede indicatie van je werkzaamheden. In de vacature en tijdens de gesprekken krijg je een exact beeld van de werkzaamheden.