Benieuwd naar de rol van de Technische Dienst? Ontdek het hier!

Heb je altijd al willen weten wat de rol van de Technische Dienst precies is? Mooi, want daar gaan we in dit blog uitgebreid op in. Hier ontdek je wat de Technische Dienst zoal te maken heeft met de onderhoud van machines én ontdek je of werken in de Technische Dienst misschien iets voor jou is!

Simon Kempers
2 minuten

De rol van de Technische Dienst

Het belangrijkste doel van de Technische Dienst is ervoor te zorgen dat de machines altijd goed werken en de productie soepel verloopt. Ze doen dit door preventief onderhoud uit te voeren, problemen op te lossen, reparaties te doen, kleine aanpassingen te maken, nieuwe apparatuur te installeren en te helpen bij de bouw van nieuwe installaties. De Technische Dienst zet zich in om ervoor te zorgen dat de machines altijd veilig en van hoge kwaliteit zijn en dat de productie nooit stopt.

Preventief onderhoud

De Technische Dienst zorgt er dus voor dat machines soepel blijven draaien en we niet te maken krijgen met die vervelende 'downtime' (oftewel: tijd waarin niks gemaakt wordt). Hoe doen ze dat? Nou, voornamelijk door 'preventief onderhoud' te plegen. Dit betekent dat ze van tevoren de machines inspecteren en repareren voordat er iets ergs gebeurt. Zo blijven machines langer meegaan en wordt er altijd veilig gewerkt.

Diagnose & Reparatie

De Technische Dienst is de redder in nood als er problemen zijn met apparatuur. Ze spelen een belangrijke rol bij het opsporen én oplossen van problemen om te voorkomen dat er productie verloren gaat. Allereerst wordt het probleem of potentiële probleem vastgesteld. Dit wordt gedaan door goed te kijken en vooral te testen. Vervolgens wordt alle kennis en ervaring gebruikt om de perfecte oplossing te kunnen bieden. Vaak wordt er met een heel team gekeken naar en nagedacht over de oplossing.

Ontwikkeling & Training

In de wereld van de Technische Dienst is het bijblijven met technologische ontwikkelingen erg belangrijk. Moderne machines evolueren namelijk voortdurend. Continue training en bijscholing zijn dan ook essentieel om op de juiste manier om te gaan met de nieuwste technologieën.

Veiligheid en Compliance

De Technische Dienst speelt een cruciale rol in het waarborgen van zowel de veiligheid van apparatuur als die van medewerkers. Het zijn een beetje de bewakers van de fabrieksvloer.

Hoe doen ze dat? Allereerst zorgen ze ervoor dat alle machines voldoen aan strenge industriële normen en regelgeving. Dat betekent dat elke machine wordt geïnspecteerd, getest én onderhouden om te voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen.

Maar dat is niet alles. Technische experts staan ook paraat om snel te reageren op eventuele technische problemen die de veiligheid kunnen beïnvloeden. Ze voeren regelmatige inspecties uit, identificeren potentiële risico's en grijpen in voordat er ongelukken kunnen gebeuren.

Ben jij na het lezen van dit blog nu helemaal overtuigd dat een baan in de Technische Dienst iets voor jou is? Mooi, want we hebben bij Synsel honderden banen voor jou. Check onze Technische Dienst vacatures hier en wie weet helpen wij jou snel aan je nieuwe baan!

DEEL DIT ARTIKEL