Deze cursussen geven je technische carrière een boost

Met het STAP budget, wat voor werkenden en werkzoekenden €1000,- beschikbaar stelt om een cursus of opleiding te volgen kan je jezelf specialiseren binnen je vakgebied. Maar vergeet niet dat er voor jouw werkgever veel mogelijkheden zijn om jouw (vervolg) opleiding te financieren. Onze tip: Ga het gesprek aan! Onze adviseurs hebben de beste cursussen voor je op een rij gezet:

Synsel

Communicatie en leiderschap

We denken als technici al snel aan technische verdiepingscursussen om ons verder te helpen in onze carrière. Maar heb je al eens gedacht aan een cursus praktisch leidinggeven, specifiek voor op de werkvloer? Een goede stap als je door wilt groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid over het team. Daarnaast is een cursus communiceren specifiek voor jouw vakgebied een grote meerwaarde. Zo ga je praktisch aan de slag wanneer je veel over technische of procesmatige onderwerpen moet communiceren. 

 

PLC- Systemen

Werk je al veel met PLC Systemen of kun je als zij-instromer nog wel wat aan je arsenaal toevoegen? Of heb je er al wel mee gewerkt maar is het lang geleden? Hou er rekening mee dat de ontwikkeling vlot is en de toepassingen eindeloos. Een goede basis cursus industriële automatisering over besturingstechnieken is zeker de moeite waard.  

 

Nieuwe programmeertalen

Vaak werk je als programmeur met je voorkeursprogramma en heb je een groot zelflerend vermogen. Het gestructureerd aanleren van een nieuwe taal heeft als voordeel dat je breder inzetbaar bent, wellicht bij een nieuwe uitdaging! Een goede basiscursus van bijvoorbeeld SolidWorks leert je direct efficiënt werken met het programma. Er kan ook veel efficiëntie gehaald worden uit een bijscholing van een taal waar je al veel mee werkt, kies voor een verdieping of leer de handigheidjes van een nieuwe versie. 

Synsel

Cursussen voor Elektrotechnici

Heb jij in het verleden kennis opgedaan van de NEN 1010:2015 en wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste wijzigingen en consequenties van de nieuwe NEN 1010:2020? Opfriscursussen kosten meestal maar een enkele dag en zijn goed betaalbaar. Maak jij de stap naar werkvoorbereiding? Verwerk technische documentatie, schema’s en tekeningen tot een werkopdracht installatiewerkzaamheden.  

 

Meer dan een cursus

Natuurlijk biedt een cursus of een certificaat gemakkelijk aantoonbare waarde voor je werkgever en carrière. En het staat goed op je CV. Maar vergeet niet dat je ontwikkeling op veel meer manieren kan. Blijf op de hoogte door je op vakliteratuur te abonneren, ben je niet van de magazines? Dit kan ook heel gemakkelijk digitaal via video! Er zijn geregeld congressen en lezingen die je live kan bijwonen of online kan terugkijken wanneer het jou uit komt.  

 
Heb je specifiek een functie in gedachten waar je naar wilt doorgroeien? Onze adviseurs helpen je graag. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.