Het ontstaan van Synsel Techniek

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het ontstaan van Synsel Techniek? Wie er vanaf het begin bij waren? En misschien nog wel belangrijker: hoe lang Synsel Techniek al mensen helpt aan hun perfecte baan in de techniek. Ontdek het allemaal in dit blog over het ontstaan van Synsel Techniek!

Simon Kempers
3 minuten

Hoe het begon

Peter-Jan en Mathijs; twee vrienden die tijdens hun studie stage liepen bij een uitzendbureau. Ze kregen de opdracht om verschillende vacatures te vullen voor meerdere bedrijven. Hierbij merkten ze steeds dat de mensen die ze aan een nieuwe baan hielpen eigenlijk helemaal geen zin hadden om daar aan te slag te gaan. Toch namen ze de baan aan, want er moest brood op de plank komen.

"We haalden weinig voldoening uit ons werk, omdat niemand gemotiveerd was en blij was om aan de slag te gaan."

2012: het idee voor een eigen onderneming ontstond. Wat als je wél voor die langetermijnvisie van kandidaten kunt knallen? En wat als je niet langer kijkt naar de vacature, maar naar de perfecte baan voor de kandidaat gaat zoeken?

Er werd besloten om het traditionele concept van een uitzendbureau volledig om te gooien. Per toeval werd er een kantoortje in het pand van internationaal machinebouwer DG Press gehuurd. Dit kantoortje bevond zich op de eerste verdieping; boven de machine hal en een paar deuren verwijderd van de Engineeringsafdeling. Peter-Jan en Mathijs startten Synsel Personeelsdiensten; een uitzendbureau, maar wel op hun eigen manier: met de kandidaat centraal.

Door zich volledig te focussen op technici met een achtergrond in Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Mechatronica ontstond de verandering naar een deta-vast constructie. In vaste dienst bij de opdrachtgever: dat was het doel.

“Want alleen zo krijg je als techneut die technische diepgang en groei je veel beter in je functie en het bedrijf waar je werkt.”

De kandidaat centraal zetten en plezier in je werk hebben, dat kenmerkt ons bedrijf nog steeds. Dankzij deze mentaliteit groeide Synsel Personeelsdiensten uit tot Synsel Techniek.

Langetermijnvisie

“We vinden het belangrijk dat zowel onze collega’s als de technici die via ons een baan vinden, voor de lange termijn bij ons blijven.”

Doordat Synsel sinds 2012 dagelijks in contact staat met verschillende bedrijven binnen o.a. de machinebouw en industrie weten we precies hoe de markt in elkaar steekt. We zijn als een zaakwaarnemer voor technici, want als techneut kun je zelf gewoonweg niet alle bedrijven en vacatures in jouw regio kennen. Wij weten precies welke technieken, systemen, ploegen en culturen waar te vinden zijn.

“Doordat wij schakelen met bijvoorbeeld een Productieleider, Hoofd Technische Dienst of Manager Engineering zijn we precies op de hoogte van wat er speelt op die afdelingen”.

Synsel is opgedeeld in verschillende Business Units. Zo kunnen we onze expertise waarborgen en spreek je als techneut altijd iemand die precies weet hoe de markt er voor jouw functiegroep uitziet. We hebben de verdeling gemaakt tussen Operators, Technische Dienst, Machinebouw & Service en Engineering.

Hulp van Synsel

Ben jij dus een techneut en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kan Synsel Techniek je als geen ander helpen. Plan snel en eenvoudig een gesprek in met één van onze adviseurs en begin binnen no time met jouw nieuwe baan in de techniek!

DEEL DIT ARTIKEL