Is jouw salaris nog marktconform? Ontdek in dit blog wat je écht waard bent!

Sta je wel eens stil bij wat je verdient en vraag je je af of dit overeenkomt met wat je écht waard bent? In een snel veranderende arbeidsmarkt is het belangrijk om te weten of je salaris nog steeds marktconform is. Dit geldt voor iedereen, of je nu Operator, Monteur of Engineer bent. In dit blog kijken we daarom hoe je kunt bepalen of je salaris nog van deze tijd is en wat je kunt doen als dat niet zo blijkt te zijn!

Simon Kempers
2 minuten

Operators: meer dan alleen de basis

Als Operator kan je waarde soms onderschat worden. Heb je je vaardigheden recentelijk uitgebreid? Denk aan specialisaties in bepaalde machines of technieken. Dan is het goed om te weten dat dit soort vaardigheden je marktwaarde aanzienlijk kunnen verhogen.

Vergelijk je huidige salaris met de industrienormen en kijk waar je staat. Als je merkt dat je onderbetaald wordt, kan dit een goed moment zijn om te onderhandelen of zelfs uit te kijken naar een nieuwe baan die je vaardigheden beter waardeert.

Monteurs: de waarde van ervaring en expertise

Als Monteur speel je een cruciale rol in het onderhoud en de efficiëntie van productieprocessen. Je ervaring en expertise, vooral in gespecialiseerde of technisch geavanceerde gebieden, kunnen je salaris beïnvloeden.

Heb je onlangs extra certificeringen behaald of je gespecialiseerd in een nichegebied? Zorg ervoor dat dit weerspiegeld wordt in je loon. Soms kan een overstap naar een ander bedrijf of sector waar jouw expertise meer gevraagd is, leiden tot een beter salaris!

Engineers: innovatie en technische kennis

Als Engineer draag je bij aan innovatie en technologische vooruitgang. De vraag naar gespecialiseerde engineeringvaardigheden groeit, vooral in gebieden zoals duurzaamheid, automatisering en data-analyse.

Vergelijk je huidige salaris met sectorgenoten die vergelijkbare rollen en verantwoordelijkheden hebben. Het kan zijn dat jouw unieke combinatie van vaardigheden en ervaring meer waard is dan je denkt!

Een stap vooruit

Of je nu tevreden bent in je huidige rol of niet, het is altijd nuttig om te weten waar je staat op het gebied van salaris. Heb je het gevoel dat je niet genoeg betaald krijgt, dan is het wellicht tijd om actie te ondernemen. Dit kan betekenen dat je een gesprek aangaat met je huidige werkgever of de markt verkent voor nieuwe kansen.

Ons advies? Neem een paar minuutjes en doe de banenscan en kijk eens welke kansen er voor jou liggen!

DEEL DIT ARTIKEL