Vrij met verhuizen: heb jij er recht op?

Vrij met verhuizen: klinkt dat even perfect! Maar heb je daar eigenlijk altijd wel recht op? In dit blog lees jij alles wat je moet weten over een vrije dag voor het verhuizen!

Simon Kempers
2 minuten

Wat is bijzonder verlof? 

Bijzondere redenen om vrij te nemen noemen we bijzonder verlof of buitengewoon verlof. In de wet staat niet vastgelegd hoeveel dagen- en waarvoor je bijzonder of buitengewoon verlof krijgt. Dit staat in je CAO, of bijlage van je contract zoals een werkdocument.

We hebben het nu dus over de afspraken die jij en je werkgever met elkaar hebben gemaakt. Kun je het niet terugvinden? Vraag dan naar een verlofdocument, bedrijfsreglement of werkwijzer aan je leidinggevende of HR. 

Verhuizing valt onder bijzonder verlof, net als: 

-          Een examen

-          Bezoek aan een dokter

-          Je eigen huwelijk: 1 dag of ondertrouw: halve dag

-          Huwelijk van een direct familielid: 1 dag

-          Begrafenis van een familielid

-          Een huwelijksjubileum of dienstjubileum

-          Activiteiten voor een vakbond. 

Hoe zit het met je vakantiedagen?

Als je bijzonder verlof opneemt, gaat dit niet af van je vakantiedagen. Het lijstje hierboven is het meest gebruikelijk, het kan echter zijn dat er in jouw arbeidsovereenkomst of CAO meer redenen staan voor bijzonder verlof. 

Hulp van Synsel

Wil je betere voorwaarden of is het niet goed geregeld bij je huidige baan? Dan kan een andere baan de oplossing zijn. Schakel dan de hulp van Synsel in. Met Synsel Techniek vind je binnen enkele weken een nieuwe baan en ga je ontspannen van start bij een nieuwe werkgever.  Upload je cv en krijg binnen een dag reactie. Wanneer zoeken we die nieuwe baan voor jou?

DEEL DIT ARTIKEL