LinkedIn bericht van een recruiter? Waarom je áltijd het gesprek aan moet gaan

Je opent je LinkedIn profiel en je ziet een privébericht van een recruiter. De vraag naar technici is tegenwoordig zo hoog, dat je meer dan ooit benaderd wordt om over te stappen. Misschien ervaar je dit soort berichten als vleiend of juist als storend. Waarom loont het altijd, ook als je goed op je plek zit, om tóch te luisteren naar een aanbieding? In deze blog vertellen we je waarom je áltijd het gesprek aan moet gaan met een recruiter.

Synsel

Waarom word je benaderd?

Word je benaderd door een corporate recruiter, dan ziet hij/zij jouw profiel als een aanwinst voor het bedrijf waar hij werkzaam is. Wel betreft het dan vaak alleen specifiek die vacature en is er verder niet veel mogelijk.

Word je benaderd door een recruiter van een bureau, dan zijn er twee opties. 1: hij/zij is benieuwd of je nog op je plek zit en brengt graag de mogelijkheden in de markt voor je in kaart. Of 2: je wordt benaderd voor een vacature bij een van hun opdrachtgevers. In beide gevallen mag je je gevleid voelen, want de recruiter beschouwt jouw profiel als zeer interessant. Een extra voordeel: door het goede zicht op de markt hebben deze recruiters meerdere mogelijkheden voor jou.

1. Eerste stap naar werkplezier

Zelfs als je ontzettend tevreden bent in je huidige functie, kan het toch interessant zijn om in gesprek te gaan als je wordt benaderd. Wie weet geeft het een nieuw perspectief op wat er in je carrière mogelijk is; een functie met meer verantwoordelijkheden, meer vrijheid in hoe je je werk uitvoert of betere arbeidsvoorwaarden. Zoals we net vertelde kennen recruiters de markt als geen ander. Het gesprek aan gaan kan dus de eerste stap zijn naar meer werkplezier.

2. Een oogje in de markt houden

Ben je niet actief op zoek, maar sta je wel open voor een nieuwe uitdaging? Bijvoorbeeld bij een écht mooi bedrijf of in jouw droomfunctie. Een recruiter kan jou helpen door de markt in de gaten te houden. Ga dus altijd het gesprek aan en geef aan wat jij wil. Vaak heeft een recruiter de juiste connecties en is hij of zij op de hoogte van de vacatures die (nog) niet online staan.

3. Het gras is juist niet groener

Een gesprek met een recruiter kan ook leiden tot de conclusie dat je moet blijven waar je bent. Tijdens de oriënterende gesprekken kan je er bijvoorbeeld achter komen dat het gras daar juist niet groener is. Doordat je het gesprek aangegaan bent, voel je juist meer waardering voor het vertrouwen en de goede arbeidsvoorwaarden bij je huidige werkgever.

 

Synsel

Niet voor nu? Dan voor later

Of je nu openstaat voor een nieuwe uitdaging of niet. Het is altijd goed om het gesprek aan te gaan. Al is het niet voor nu, dan is het voor later. Je hebt dan in ieder geval kennisgemaakt, weet wat je aan elkaar hebt en waar de wederzijdse behoeften liggen.