Lees hier over 3 valkuilen tijdens je sollicitatie!
Valkuilen tijdens je sollicitatiegesprek? Die zijn er natuurlijk altijd. Gelukkig hebben we die bij Synsel voor je op een rijtje gezet, zodat je je bij je volgende sollicitatiegesprek nergens meer druk om moet maken. Lees dus snel verder over 3 valkuilen tijdens je sollicitatie!


Onnauwkeurige cv’s
Een van de meest voorkomende fouten is het opsturen van een onnauwkeurig of onvolledig cv. Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan de details hiervan. Zorg er dus voor dat jouw cv geen spel- of grammaticale fouten bevat.
Recente werkervaring
Het is belangrijk dat je de meest recente werkervaring (of opleiding) bovenaan je cv zet. Door dit te doen hoeft de lezer niet te scrollen of te zoeken. Heb je meerdere functies gehad binnen hetzelfde bedrijf? Maak dan op je cv duidelijk dat dit gaat om verschillende functies bij dezelfde werkgever. Veel afwisseling op je cv hebben namelijk een negatief effect.
Relevante werkervaring
Daarnaast is het belangrijk om op je cv relevante vaardigheden toe te lichten. Als monteur is het bijvoorbeeld slim om te vermelden dat je analytisch bent en dat je de hoofd- en bijzaken van elkaar weet te scheiden. Ben je operator? Laat dan zien dat je nauwkeurig bent. Vooral als het gaat om het instellen en bedienen van machines of het volgen van processtappen. Als engineer is het slim om te vermelden dat je probleemoplossend bent. Wil je opvallen met je sollicitatie en ben je benieuwd welke vaardigheden je nog meer op je cv kan zetten? Lees er hier alles over.
Hulp van Synsel
Denk je nu, hoe ga ik dit doen? Nou, schakel de hulp van Synsel Techniek in. Onze adviseurs zorgen ervoor dat jouw motivatiebrief én cv er tiptop uitzien, klaar voor je sollicitatie!
Slecht voorbereid
Een veelgemaakte fout tijdens het solliciteren is het onvoldoende voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Het is handig om voor je gesprek begint, te weten met wie je precies het gesprek hebt. Heb je bijvoorbeeld een gesprek met een Recruiter, HR of een teamleider?
Het is niet alleen belangrijk om te checken met wie je een gesprek hebt. Het is ook belangrijk om voor je gesprek onderzoek te doen naar het bedrijf en de functie zelf. Op deze manier ben je goed geïnformeerd en kan je relevante vragen stellen.
Waarom ben je bijvoorbeeld geselecteerd, waarom staat de functie open en wat zijn de ontwikkelmogelijkheden? Benieuwd welke vragen je het best kunt stellen? Lees er hier alles over.
Gebrek aan praktijkvoorbeelden
Soms is het lastig om in een sollicitatiegesprek te laten zien wat jij allemaal in je mars hebt. Het is belangrijk om voorbeelden te geven van projecten waarin je jouw technische expertise hebt kunnen laten zien. Tijdens het sollicitatiegesprek kan een Recruiter of HR aan de hand van deze voorbeelden inschatten of jij past bij de functie.
Ben je benieuwd naar meer interessante onderwerpen over solliciteren binnen de techniek? Houd dan zeker onze blogpagina in de gaten!