Lees hier over de nadelen en voordelen van offshore werken!

Offshore werken kan voordelen bieden. In dit blog vertellen we je graag meer over werken in deze sector en over wat hier nu zo interessant aan kan zijn. Kortom, benieuwd of offshore werken voordelen biedt? Lees dan snel verder!

Simon Kempers
2 minuten

Wat is de offshore sector? 

Voordat we dieper ingaan op de voor- en nadelen van werken in offshore, is het belangrijk om te ontdekken wat de offshore sector precies inhoudt. De werkzaamheden van technici die offshore werken, vinden plaats op zee. Technici die werken in deze sector, werken dus niet op het land (onshore), maar op het water.

Een van de werkzaamheden is het winnen van bijvoorbeeld gas en olie. Dit is niet het enige wat zij doen, want tegenwoordig zijn alternatieve ‘groene’ energiebronnen erg in trek. Er komen bijvoorbeeld steeds meer windmolens op zee. Het plaatsen van deze windmolens, behoort ook tot de werkzaamheden.

Er zijn verschillende banen in de offshore sector, variërend van technische tot ondersteunende functies. Denk bijvoorbeeld aan een Offshore Operator, Offshore Elektrotechnicus en Offshore Mechanisch Technicus. 

De voor- en nadelen van offshore werken

Werk je in offshore? Dan ontvang je maandelijks een aantrekkelijk salaris. Dit is ook meteen een van de voordelen van offshore werken. Er zijn veel offshore vacatures, maar het aanbod van technici dat bereid is om te werken in deze branche is schaars, waardoor de lonen hoger liggen. 

Een van de grootste voordelen is de volledige service. In de periode dat je offshore werkt, hoef je naast je werk niet veel te doen. Alles wordt voor je geregeld. In de vrije uren breng je tijd door met collega's in de sportschool of andere ruimtes. Sommige platformen en eilanden beschikken zelfs over bioscopen, sauna's en gamekamers. Kortom: genoeg ontspanning en goede service.

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ondanks dat werken in offshore veel voordelen met zich meebrengt, is het in het begin vaak even wennen. Technici moeten bijvoorbeeld het thuisfront voor langere tijd achterlaten. Gemiddeld ben je namelijk twee tot vier weken van huis, om vervolgens twee tot vier weken thuis te zijn. De standaard vijfdaagse werkweek van negen tot vijf kennen ze niet in de offshore wereld. Je werkt, slaapt, sport en ontspant op het booreiland, dus je levert qua privacy wel wat in. 

Werken in offshore: zo vind jij de ideale baan

Je kan op verschillende manieren aan de slag in offshore. Er zijn verschillende trainingen, cursussen en opleidingen die je kan volgen. Wie offshore wil werken én leren, heeft verschillende mogelijkheden. Je kan de opleidingen E&I Monteur, Lasser en de Windindustrie opleiding volgen. 

Klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar om offshore te gaan werken? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten en wie weet start jij binnenkort wel met je nieuwe baan!

Ben je benieuwd naar meer interessante onderwerpen over solliciteren binnen de techniek? Houd dan zeker onze blogpagina in de gaten!

DEEL DIT ARTIKEL