Waarom de kerstvakantie hét moment is om te solliciteren

December is een maand vol gezelligheid, kerstfeestjes en voor velen een welverdiende vakantie. Geen goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe baan… of toch wel? Solliciteren tijdens de kerstvakantie brengt veel voordelen met zich mee. In dit blog geven we je drie goede redenen waarom het slim is om te solliciteren in de decembermaand. 

Synsel

Kom in december in actie 

Misschien vraag je je af: solliciteren in december, dan staan er toch weinig tot geen vacatures online? Bedrijven werken op halve kracht en werknemers zijn met hun gedachten al bij de feestdagen. Toch is niets minder waar. Veel bedrijven zitten juist nú op jouw sollicitatie te wachten. Aan het begin van het nieuwe jaar komen er veel nieuwe technische opdrachten binnen, dus bedrijven willen nu de juiste technici aannemen.

3 voordelen van solliciteren in december 

We geven je drie redenen waarom het slim is om te solliciteren in december. 

1. Bedrijven nemen ook tijdens de feestdagenperiode technici aan  

Bedrijven stoppen rondom de feestdagen niet compleet met technici aannemen. Bovendien zijn veel bedrijfsprojecten al ruim voor december gepland. Veel werkzoekenden denken dat sollicitaties in december en januari on hold staan, maar dit is dus niet het geval.  

2. Je bent nu een van de weinigen 

Veel van je technische concurrenten solliciteren in de maand december niet of nauwelijks. Vaak beginnen technici in januari met een frisse blik aan hun zoektocht. Solliciteer je dus in december? Dan heb je minder concurrentie. 

3. Budget voor het nieuwe jaar  

Aan het eind van het jaar brengen werkgevers hun begroting in kaart voor het volgende jaar. Dat betekent een vers budget voor nieuwe technici. Grijp dus je kans! 

Synsel

Toch op een ander moment solliciteren?  

Lukt het niet om in de decembermaand te solliciteren of weet je nog niet precies of je toe bent aan een nieuwe technische uitdaging? Maak je geen zorgen! Er zijn door het jaar heen genoeg goede momenten om te solliciteren.   

Ondanks dat er in januari veel nieuwe technische opdrachten binnenkomen is het beter om te wachten tot februari of maart. In januari hebben veel technici namelijk het goede voornemen om een nieuwe baan te vinden, waardoor de concurrentie dus groter is.  

April tot en met juli zijn de maanden met de meeste vrije dagen voor bedrijven. Solliciteer je in deze periode? Dan kan het zijn dat je wat langer op een reactie moet wachten.  

Vanaf half juli tot en met augustus is het vrij rustig qua vacatures. Mensen zijn op vakantie, dus niet de beste periode om te solliciteren. Bedenk in deze maanden wat jouw ideale baan is. In september tot en met december kan je dan op zoek gaan naar een passende technische uitdaging. Want dat is voor bedrijven hét moment om op zoek te gaan naar een nieuwe technische collega.