Starten met een nieuwe baan: hier zijn 5 tips!

Starten met een nieuwe baan kan spannend zijn. De oplossing? Juist, erover lezen! In dit blog lees je daarom ook over 5 tips voor het starten met een nieuwe baan!

Simon Kempers
2 minuten

Met wie ga je werken?

Tijdens je sollicitatiegesprekken leer je natuurlijk het bedrijf kennen waar je zometeen gaat werken. Maar wat misschien veel belangrijker is, is met wie je gaat werken. Check daarom zeker de ‘Over ons-pagina’ van het bedrijf en probeer een paar namen te onthouden. Je komt op deze manier een stuk makkelijker binnen!

Waar kom je terecht?

Hoe ziet het bedrijf waar je gaat werken er eigenlijk uit? Wat doen ze? Dit zijn allemaal zaken die je het beste voor je start met je nieuwe baan, uitzoekt. Handig is om het volgende alvast uit te zoeken: 

-          Wat is het voor bedrijf? 

-          Wat is het belangrijkste product en voor wie is het? 

-          Wie zijn de klanten en welke regio wordt er bediend?  

Naam vergeten?

Een naam van één van je collega’s vergeten? Geen probleem! Niemand zal het je kwalijk nemen als je de eerste paar dagen nog niet alle namen van je collega's weet. Om te zorgen dat je ze zo snel mogelijk leert kennen is het juist goed om de naam van je collega nog eens te vragen. 

Niet te negatief

Ben je hier begonnen omdat het bij je vorige werkgever echt verschrikkelijk was? Een goede reden om van baan te switchen natuurlijk. Maar, begin er niet direct over. 

Negatieve ervaringen horen eenmaal bij het leven, maar de mensen op je nieuwe werk kennen je nog niet en je wilt natuurlijk wel professioneel over komen. Slecht praten over je vorige werkgever of collega’s draagt daar niet aan bij.

Blijf jezelf

Natuurlijk pas je je zo goed mogelijk aan wanneer je in een nieuwe situatie komt. Je bent extra netjes, punctueel en beleefd. Maar doe je niet anders voor dan dat je bent. Dat kost alleen maar extra energie die je ook in jouw functioneren kan stoppen. 

We gaan er ook vanuit dat jij een fijne baan hebt gevonden waar je aan het werk wilt blijven. Wat je dan het liefste hebt? Juist, geaccepteerd worden om wie je bent!

Hulp van Synsel

Vind je het fijn om veel persoonlijke begeleiding te krijgen in stressvolle periodes? Schakel dan de hulp van Synsel in. Met Synsel Techniek vind je binnen enkele weken een nieuwe baan en ga je ontspannen van start bij een nieuwe werkgever.  Upload je cv en krijg binnen een dag reactie. Wanneer zoeken we die nieuwe baan voor jou?

Gerelateerde vacatures

DEEL DIT ARTIKEL