We hebben geweldige collega's: Ken je Elmar al?

Onze handige techneut Elmar is een ongelofelijke doener. Toch is hij bij Synsel zeker niet met gereedschap aan het werk; hij is een van onze beste consultants. Elmar's team richt zich volledig op het vinden van de beste baan voor Monteurs. Omdat Elmar Synsel als techneut en als specialist kent, is het de hoogste tijd om hem voor te stellen! 

Synsel

Synsel Techniek is ontstaan vanuit de techniek. Het kantoor zit inhouse bij een bekende machinebouwer en de kennis techniek is groot. Vooral door de kwaliteit van de medewerkers die, in het geval van Elmar, ook letterlijk uit de industrie komen.

 

Een carrière switch voordat je aan je carrière begint 

“Je moet zakelijk en privé altijd gescheiden houden”, is een uitspraak die onze Elmar NIET op het lijf is geschreven. "Zijn” technici kunnen rekenen op openhartige gesprekken waarbij er van twee kanten direct een band ontstaat. Hij weet technici goed te helpen. Dit heeft wellicht te maken met Elmar's eigen achtergrond in de industrie waarbij hij jaren als operator in een fabriek aan de lijn heeft gestaan. Gooi daar een flinke dosis gezelligheid overheen en je hebt een succesvolle mix.  

Even onder ons: als je dus ongelukkig bent op je werk en ontevreden bent over werktijden, ploegendiensten of reistijd, dan is dit de man bij wie je terecht kan, want hij heeft het zelf allemaal ook meegemaakt.  

Dat sociale talent heeft hij zelfs nog even geprobeerd te ontwikkelen met een opleiding sociaal werk, al bleek dat binnen een paar maanden al niet praktisch genoeg. De opleiding Commerciële Economie rondde hij af. Een carrière switch voordat je aan je carrière begint? Goed idee, dacht Elmar en gooide het roer om door hierna als operator aan de slag te gaan. Hierdoor kwam hij voor het eerst in contact met Synsel. 

 

Gedetacheerd via Synsel  

Via Synsel is hij als Operator aan de slag gegaan bij een grote tapijtfabrikant in de regio. Hier moet je hem een keer naar vragen want dan vertelt hij vol enthousiasme over Yak-vezels, stansen en kwaliteitscontroles. Dat enthousiasme is trouwens ook een van de redenen dat hij niet alleen operator bleef, maar ook doorgroeide naar het doen van kwaliteitscontroles en een coördinerende rol.  

Elmar's tips om door te groeien:  

  • Geef het aan als je ergens interesse in hebt
  • Ren niet direct naar buiten in je pauze 
  • Blijf eens hangen en stel vragen
  • Wees oprecht geïnteresseerd in wat je doet 
  • Benoem het duidelijk als je ambitie hebt

Na vijf jaar ging de afdeling helaas sluiten. Weer kwam er via Synsel een goed nieuw aanbod. Deze keer weer als operator bij een producent van machineonderdelen. Omdat de afdeling door verschillende redenen enkele keren kwam te vervallen en weer op een andere manier werd opgestart, zat een vast contract er steeds niet in. Synsel bleef in deze periode mee onderhandelen en heeft tussendoor zelfs nog voor tijdelijk werk gezorgd. 

 

Synsel

Werken in een jong team 

Het aanbod bij zijn eerdere werkgever liet op zich wachten. Dus toen dat er eenmaal kwam, had Elmar al een dag meegelopen bij Synsel zelf! “Er was sowieso al een keer tegen me gezegd dat ik met mijn sociale vaardigheden de commerciële kant op moest, daar leek het nu tijd voor. Dus die kans heb ik meteen aangenomen.” 

De eerste dag op de afdeling viel het meteen op dat het goed paste. Een rol als specialist voor Operators was een goede match. Elmar vertelt: “Werken in een jong team waar je veel aan elkaar hebt, past goed bij me. Het werk is uitdagend en je leert snel. Ook omdat je zo veel samenwerkt. Dan hoor je hoe een ander te werk gaat en pak je daar de goede voorbeelden uit.” 

Elmar's echte kracht? Dat hij zich aan beide kanten van het proces helemaal thuis voelt. Dat betekent dat hij vanaf de werkvloer weet waar je als techneut tegenaan loopt en wat voor oplossingen je nodig hebt. Vanuit zijn specialisme kan hij die oplossingen nu bieden.  

 

Gezellige borrels en goed contact 

Bij Synsel kwam zijn talent direct tot zijn recht en stroomde hij binnen een half jaar door naar het team specialisten dat zich richt op Monteurs. Hier zit hij op zijn plek, dat komt ook door de gezellige vrijdagmiddag borrels en geslaagde barbecues, maar zeker ook door het werken met de kandidaten. “Veel van de mensen waar ik een baan voor zoek ken ik ondertussen persoonlijk. Ik weet waar ze staan in het leven en wat bij ze past. Dat stukje connectie is wel een voordeel want het zorgt ervoor dat je beter een match kan maken.” 

 

Jezelf blijven verbeteren voor de kandidaten 

En hierna? “Uitgestippelde toekomstplannen heb ik niet, eigenlijk is dat nooit hoe ik dingen heb gedaan. Ik doe gewoon mijn best waar ik mee bezig ben. Als ik iets doe, ga ik er vol voor en doe ik het met interesse. Na bijna anderhalf jaar als consultant gaat het werk me goed af. Maar als ik kijk naar collega's die hier al meer dan vijf jaar zitten dan zie ik dat er voor mij nog veel te leren is. Het stukje binding met mijn kandidaten zit al goed, maar ik weet dat ik het voor hen altijd beter kan doen. Daar wil ik me verder in ontwikkelen en dan zien we wel waar dat me brengt!”