Waarom een vast contract geen reden is om te blijven

Stel: je hebt nu een contract voor onbepaalde tijd, maar zit toch niet 100% lekker op je plek. Je kijkt online eens wat rond naar vacatures en vindt er één die eigenlijk precies heeft wat je zoekt. Alleen zie je staan dat het gaat om een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Wat ga je doen? Solliciteren? Of durf je de stap toch niet te nemen? In dit blog nemen we je twijfels weg. 

Synsel

Je vaste baan opzeggen voor een tijdelijk contract? 

Een vast contract geeft (financiële) zekerheid. Wanneer je deze zekerheid opgeeft voor een jaarcontract kan dat je inderdaad een onzeker gevoel geven. Toch moet je jezelf afvragen waar je op de lange termijn gelukkig van wordt. Ook moet je beseffen dat er uitzonderingen zijn die het voor een werkgever wel mogelijk maken om een vast contract te beëindigen. Daarover vind je hier meer informatie.

 

Wat als mijn nieuwe baan tegenvalt 

Een andere vraag die misschien door je hoofd gaat is; wat als mijn nieuwe baan tegenvalt? Begrijpelijk, maar je komt daar pas echt achter wanneer je de stap gemaakt hebt. Dat betekent niet dat je dit onbezonnen moet doen, maar weet wel dat mensen vaker spijt krijgen van de dingen die ze niet hebben gedaan dan van die ze wel hebben gedaan. We gaan er niet van uit, maar mocht jouw nieuwe baan nou echt niet zijn wat je ervan had verwacht, bedenk je dan dat de arbeidsmarkt in de techniek erg goed is. Dit is juíst het moment om de stap te maken. 

Wanneer het andersom is en jouw nieuwe werkgever het contract niet wil verlengen, dan zijn er in Nederland vanuit de overheid een aantal regelingen die jou als werknemer beschermen. Er geldt bijvoorbeeld een aanzegplicht voor tijdelijke contracten die minimaal 6 maanden gelden. Dat betekent dat de werkgever moet aankondigen dat zij van plan is om het tijdelijke contract niet te verlengen. Dit zorgt ervoor dat je als werknemer minimaal een maand hebt om een nieuwe baan te vinden. Daarnaast ontvang je een transitievergoeding wanneer de werkgever besluit om jouw contract niet te verlengen. Dit geldt voor contracten vanaf 6 maanden. Deze vergoeding geeft jou een extra buffer tijdens jouw zoektocht naar een volgende baan. Uitzonderingen en meer info vind je op de website van de Rijksoverheid.

 

Synsel

Kan ik nog wel een hypotheek afsluiten? 

Ben je in de nabije toekomst van plan een (ander) huis te kopen, dan heeft een vast contract wat voordelen. Bij het berekenen van een hypotheek houdt een hypotheekverstrekker namelijk altijd rekening met de zekerheid van jouw inkomsten. Een vast contract toont deze zekerheid, maar dit is niet de enige manier.  

Wil je een hypotheek afsluiten zonder vast contract, vraag jouw werkgever dan om een intentieverklaring. Hiermee geeft jouw werkgever aan de intentie te hebben om je een vast contract aan te bieden. In de meeste gevallen geeft dit de hypotheekversterker, bijvoorbeeld Rabobank, voldoende zekerheid om jou een goede hypotheek te bieden.  

Je zou verhuisplannen zelfs al in je sollicitatiegesprekken aan kunnen geven. Zo kun je hier eventueel afspraken over maken met jouw toekomstige werkgever. Benieuwd naar het beste moment om dit te bespreken? Lees dan hier even over het verschil tussen sollicitatiegesprek 1 en 2.  

 

Conclusie: wel of niet van baan switchen? 

Tot slot zetten we de voornaamste redenen om het wel of niet te doen nog even voor je op een rij: 

Wel doen als… 

  • Je ongelukkig bent in je huidige baan, zeker als je ook fysieke of mentale klachten ervaart 

  • Je geen uitdagingen en groeimogelijkheden meer ziet 

  • Er onoplosbare conflicten zijn met bijvoorbeeld een leidinggevende 

  • Het beter is voor je carrièreplanning op de langere termijn 

Niet doen als… 

  • De enige verbetering die 100 euro extra op je rekening is 

  • Je omgeving zegt dat je vastroest, terwijl je zelf tevreden bent 

  • Je ergens nog niet bent uitgeleerd 

 

We hopen dat dit blog je tot nadenken heeft gezet of zelfs over de streep heeft gehaald om de stap te zetten. Benieuwd naar de actuele vacatures? Je bekijkt ze hier